El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència al Banc de Sang

Des del Banc de Sang ens sumem al Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència per seguir donant visibilitat a la figura de la dona en el camp més científic. La Sara, la Belen i la Nerea donen veu a totes les recercaires del BST que investiguen dia a dia per aconseguir desenvolupar i millorar els tractaments per als pacients.

 

Sara Morini:  Es descriu com una persona curiosa, crítica i dedicada al pacient. Treballa per a desenvolupar un medicament, que a partir de cèl·lules mare, pugui regenerar el teixit mort del cor d’una persona que ha patit un infart. La seva referent en la ciència és Rita Montalcini, italiana i Premi Nobel de Medicina. Per conèixer-la més, mira el vídeo. 

 

 

Belen Álvarez Palomo: Interessada en la ciència i el medi ambient. Desenvolupa un projecte que pretén lluitar contra el càncer a través de la modificació genètica de cèl·lules de donants sans. Admira les dones que han defensat la recerca femenina, com Margarita Salas, qui va tenir un paper clau en el món de la genètica. Per conèixer-la més, mira el vídeo. 

 

 

Nerea Castillo Flores: És hematòloga i els seu interès en el camp, l’ha portat a fer recerca. Investiga i analitza els resultats dels trasplantaments de sang de cordó umbilical que es fan en adults i en nens amb problemes en el seu moll d’os, on es fabriquen les cèl·lules mare. La seva inspiració en la recerca és Marie Curie, qui va dedicar la vida a la ciència. Per conèixer-la més, mira el vídeo. 

 

 

Et pot interessar :

El Banc de Sang dona a conèixer les seves científiques com a símbols de la dona i la ciència