L’exposició “El cor que mou la sang” ocupa l’Hospital de Bellvitge de venes i artèries

Exposició El cor que mou la sang
  • És una iniciativa del Banc de Sang per acostar la donació als professionals sanitaris i a la ciutadania
  • Venes, artèries i una ‘corda que salva vides’ mostren el recorregut que fa la sang, des del donant fins al malalt
  • L’exposició estarà tot l’estiu al centre hospitalari i pretén engrescar principalmentels professionals sanitaris que treballen a Bellvitge

 

L’entrada principal i les consultes externes de l’Hospital de Bellvitge han canviat d’aparença aquests dies. Venes i artèries i una “corda que salva vides” fan de guies d’un recorregut pel centre que posa en evidència que sense la donació de sang, els hospitals no podrien funcionar.

Exposició El Cor que mou la sangEl centre hospitalari acull durant aquest estiu  l’exposició “El cor que mou la sang” que pretén mostrar la importància del cor humà i la sang que mou, i apropar l’activitat que fa el Banc de Sang i Teixits als professionals sanitaris i als ciutadans.

Es tracta d’una mostra que es reforça amb un muntatge fotogràfic de diferents testimonis de donants i receptors del centre hospitalari que han volgut participar per recordar la importància d’aquest acte solidari. Els plafons s’hi estaran fins a finals de juny, però la resta de la mostra, es podrà visitar durant tot l’estiu.

Un recorregut per ‘salvar vides’

Dins la sala de Consultes Externes, unes venes i artèries condueixen el públic fins a l’exposició, que repassa la història de l’hematologia, la branca de la medicina que s’ocupa de les malalties de la sang i els òrgans que la sintetitzen, i ensenya curiositats sobre la sang.

Finalment, i a través d’una metàfora “la corda que salva vides” els donants segueixen un recorregut marcat que desemboca a l’entrada del Banc de Sang de Bellvitge, el lloc on “se salven vides”; com ho explica un vinil de grans dimensions.

La campanya més solidària

Exposició El Cor que mou la sangL’objectiu de l’exposició és engrescar principalment els professionals sanitaris que treballen a Bellvitge, ja que ells poden donar sang i a més, fer d’altaveu i ajudar a explicar com n’és de necessària per diferents intervencions i tractaments.

Aquest projecte consolida un dels valors intrínsecs de l’organització, la solidaritat, ja que fa partícips als professionals sanitaris tant de la donació en sí, com de la promoció de la donació de sang.

La mostra té caràcter itinerant i ha estat concebuda per fer difusió de la donació de sang on és més necessari: als centres hospitalaris de tot Catalunya. L’han acollit ja centres com l’Hospital Joan XXIII, Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, o el de Reus.