Per què són essencials les darreres donacions de l’any?

El 2020 ha estat un any difícil però els donants de sang heu mostrat, més que mai, la vostra solidaritat. Des de l’inici de la pandèmia heu fet més de 180.000 donacions de sang malgrat les dificultats de mobilitat o les restriccions.

Arriba el mes de desembre i, novament, la donació de sang serà essencial per garantir els tractaments de les properes setmanes. En pocs dies arribarà el pont de la Immaculada i més endavant el Nadal, períodes en què la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

A més, des de l’inici de la pandèmia no hem pogut celebrar les habituals maratons de donació a molts municipis, on en un dia es podien sumar moltes donacions amb grans ‘festes de la donació’ al carrer. Donada la situació actual hem celebrat campanyes més petites, amb menys donacions, per evitar les aglomeracions i tenir una donació el més esglaonada possible.

És per això que les properes setmanes és important disposar de 800-1000 donacions diàries per garantir els tractaments del final d’any, amb especial atenció a les plaquetes, que caduquen als cinc dies i són essencials per als pacients oncològics.

La darrera donació de l’any serà més important que mai, i hem preparat prop de 60 campanyes setmanals arreu perquè sempre tingueu opcions a prop, sense fer desplaçaments.

Podeu introduir el vostre municipi en el cercador de campanyes per saber quan anem més a prop vostre i reservar hora.