Una exposició simultània a diverses maternitats ret homenatge a mares donants i nadons prematurs

El camí de la llet

Serà un dels actes principals de la 25a Setmana Mundial de la Lactància que se celebra la primera setmana d’octubre, de l’1 al 8. L’exposició El camí de la llet: de les mares donants als nadons prematurs reuneix fotografies de mares donants anònimes que voluntàriament s’ofereixen per a ajudar a d’altres mares que per diverses raons, no poden alimentar els seus propis fills.  Aquests són nounats nascuts prematurament que lluiten per sobreviure a diverses maternitats catalanes.

El camí de la llet

Es tracta d’una mostra que recull 12 moments íntims de donants, mares que alleten, nadons prematurs i el procés de la llet al Banc de Llet, que es podrà veure simultàniament durant la Setmana Mundial de la Lactància Materna a totes les maternitats que s’han sumat a la iniciativa. Per ara, en són més d’una dotzena, començant per l’Hospital Germans Trias i Pujol que ha estat un dels instigadors. Hi ha l’Hospital de Nens de Barcelona, Maternitat-Hospital Clínic, Hospital Universitari Dexeus, Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Quiron Salud Barcelona, Hospital de la Cerdanya, Hospital de Palamós, Centre Mèdic Tecknon, Consorci Sanitari de Terrassa, Fundació Sant Hospital la Seu d’Urgell, entre d’altres.

L’exposició vol retre homenatge a les mares donants i als nadons i les seves famílies a través del camí de la llet, que també és el camí de la solidaritat i l’amor d’una altra mare que desinteressadament ofereix el millor d’ella: l’aliment del seu propi fill perquè un altre nadó pugui tirar endavant i perquè tan aviat com sigui possible, la seva pròpia mare el pugui alletar. Serà una vivència extraordinària pels protagonistes que formarà part per sempre del seu camí.

El camí de la llet

La mostra ha estat impulsada pel Banc de Llet Materna, l’aplicació LactApp especialitzada en lactància materna, i les fotògrafes Victòria Peñafiel i Mireia Navarro. Totes dues, mares i fotògrafes especialitzades en la maternitat, són les impulsores de “Dits petits”, un projecte de voluntariat que fotografia els nadons prematurs a Uci neonatals perquè les famílies que ho desitgin puguin guardar un record d’aquests moments tan intensos.  Els nadons de les imatges són de famílies que han passat per les maternitats de diversos hospitals.

Podeu consultar aquí algunes de les imatges de l’exposició.