Més de 53.000 persones han donat sang durant l’estat d’alarma per la Covid-19

El passat 15 de març va començar l’estat d’alarma anunciat pel govern espanyol per combatre la pandèmia de la Covid-19. La mobilitat es va reduir al mínim i es van iniciar uns primers quinze dies de confinament molt estrictes per a tota la ciutadania. Així, des del primer dia, la donació de sang es va veure afectada per les limitacions que qualsevol persona tenia per desplaçar-se.

La donació, però,  es va incloure entre les activitats imprescindibles que es podien fer, i els donants vareu respondre des del primer dia. En les dues darreres setmanes de març es van fer a Catalunya més de 10.000 donacions de sang que van permetre mantenir les reserves per a tractar els pacients als hospitals. Sens dubte, la reacció dels donants davant una situació tan excepcional no ha pogut ser millor.

Un cop superada la primera setmana de juny, més de 53.000 persones han donat sang, prop de 4.000 han fet donació de plasma i més de 200 han donat plaquetes. Tot i les limitacions de mobilitat i les mesures de prevenció a les campanyes, els donants us heu adaptat de manera immillorable a la situació i heu donat la vostra cara més solidària per venir a les campanyes. A més, també heu reservat cita prèvia per donar tot afavorint una donació ordenada i sense aglomeracions.

Gràcies a les vostres donacions, durant les 12 setmanes de pandèmia les reserves de sang han permès abastir en tot moment la necessitat de transfusions dels hospitals. Un 15% del total de transfusions s’han destinat a tractar malalts de la Covid-19, al voltant de 8.000 unitats.

També ara, les donacions permeten cobrir les necessitats dels hospitals per a fer els tractaments i intervencions ajornats durant la pandèmia.