Professionals Enrere

Titulació Acs anti-plaquetes

4869

Baixar fitxa en PDF

Informació clínica

Utilitat diagnòstica:

 • La trombocitopènia fetal/neonatal al·loinmune (TFNA) és deguda a la presència en el sèrum matern d'al·lo-anticossos dirigits enfront antígens plaquetaris específics (antígens anomenats HPA). La majoria de TFNA son degudes a una al·loimmunització enfront l'antigen HPA-1a, però poden estar implicades altres especificitats.
 • Les gestants immunitzades amb anticossos anti-HPA i amb antecedents de TFNA en una gestació anterior, presenten un risc molt elevat de recidiva si la incompatibilitat està present en la gestació actual.
 • En aquestes gestants, es recomana monitoritzar el títol de l'anticòs anti-HPA de forma periòdica durant la gestació, per tal d'avaluar el tractament a seguir per prevenir una trombopènia fetal greu.

Mètode:

 • La titulació es realitza mitjançant tècnica de MAIPA (Immobilització d'antígens plaquetaris mitjançant anticossos monoclonals).
 • S'enfronta el sèrum de la gestant immunitzada, pur i d'una sèrie de dilucions ½,  ¼, etc..., amb plaquetes heterozigotes per l'antigen corresponent, i triarem l'anticòs monoclonal que ens fixi la glicoproteïna de membrana plaquetar que ens interessi estudiar (ex: anti GP IIb-IIIa).
 • Quan es realitza la titulació d'un Acs anti-HPA-1a, es compara el resultat amb el d'un reactiu de referència del National Institute for Biological Standards and Control (World Health Organization reference serum; Ref. 03/152). En aquest cas, això permet normalitzar els resultats entre laboratoris, expressant la quantitat d'anticòs en unitats internacionals/ml.

Resultats:

 • El resultats del títol s'expressen indicant fins a quina dilució del sèrum s'ha observat un resultat positiu. Per exemple, un Títol de 16 indica que hem observat resultats positius amb les dilucions 1/2, 1/4, 1/8 i 1/16 i el resultat ja ha estat negatiu amb la dilució 1/32
 • Quan titulem un anticòs anti-HPA-1a expressem també els resultats com:
  Activitat de la mostra en relació al WHO Internacional Standard  (NIBSC): 25 UI/ml

Temps de resposta:

21 dies laborables

Informació de l'espècimen

Mostra: sèrum o plasma
Tubs: un tub EDTA o sèrum (volum mínim de plasma o sèrum 1 ml)
Estabilitat:  A temperatura ambient o a 4ºC: 3 dies
Instruccions de transport:  A temperatura ambient o a 4ºC
Motiu de rebuig: Mostra molt hemolitzada

Informació administrativa

Codi BST: 4869
Descripció de la prova: Titulació anticossos anti-plaquetes
Sinònims: --
Secció: Immunohematologia
Tarifa BST: Consultar les tarifes actualitzades aquí.

Perfils:

Aquesta prova no està inclosa en cap perfil.

Referències

Jaegtvik S, Husebekk A, Aune B, Øian P, Dahl LB, Skogen B. Neonatal alloimmune thrombocytopenia due to anti-HPA 1a antibodies; the level of maternal antibodies predicts the severity of thrombocytopenia in the newborn. Br J Obstet Gynecol 2000;107:691-4.

Qualitat

El BST té les certificacions de qualitat ISO 9001, ISO 14001, OSHAS 18001 i el segell d'Excel·lència Europea 500+. El BST està acreditat per CAT, JACIE-FACT, FACT-NETCORD i EFI, compleix les directrius de les Normes de Correcta Fabricació i les Normes de Correcta Distribució.

Comparteix

 • Twitter
 • Google+
 • Facebook
 • Linkedin