Professionals

El Programa Concordia

Accés al Programa Concordia per a professionals:

Programa Concordia

Concordia és un programa cooperatiu interterritorial per a la donació de sang de cordó umbilical (SCU), que es basa en una relació de confiança entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i els Departaments de Salut d'altres Comunitats Autònomes: Balears, Aragó, Navarra, Extremadura i Cantàbria, i el Principat d'Andorra.

Avantatges del Programa:

El BST com a punt central

En el marc del Programa, el Banc de Sang i Teixits (BST) s'encarrega de la criopreservació, el control de qualitat, l'emmagatzematge i la distribució per racionalitzar la investigació, l'eficàcia en els resultats i la rendibilitat econòmica pel fet d'unificar les donacions en un punt central i neuràlgic.

La qualitat

Acreditacions nacionals i internacionals garanteixen que les unitats de sang de cordó se sotmetin a analítiques per assegurar la qualitat del producte, tot complint els estàndards de qualitat a través del CCA (Comitè Conjunt d'Acreditació), a Espanya, del i FACT- Netcord, internacionalment.

El Programa en xifres

A dia d'avui, el Programa Concòrdia compta amb 45 maternitats adherides, procedents de sis Comunitats Autònomes espanyoles i del Principat d'Andorra.

Les reserves de què disposa el Programa és de més de 20.000 unitats de SCU d'alta qualitat, que es troben disponibles en els registres nacionals i internacionals per a qualsevol pacient que les necessiti.

Fins ara, 2.000 unitats procedents del Banc de Cordó del BST han estat trasplantades en una trentena de països.

Butlletí del Programa Concordia