Professionals

El Programa Concordia

Accés al Programa Concordia per a professionals:

Programa Concordia

Concordia és un programa cooperatiu interterritorial per a la donació de sang de cordó umbilical (SCU), que es basa en una relació de confiança entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i els Departaments de Salut d'altres Comunitats Autònomes: Balears, Aragó, Navarra, Extremadura i Cantàbria, i el Principat d'Andorra.

Avantatges del Programa:

El BST com a punt central

En el marc del Programa, el Banc de Sang i Teixits (BST) s'encarrega de la criopreservació, el control de qualitat, l'emmagatzematge i la distribució per racionalitzar la investigació, l'eficàcia en els resultats i la rendibilitat econòmica pel fet d'unificar les donacions en un punt central i neuràlgic.

La qualitat

Acreditacions nacionals i internacionals garanteixen que les unitats de sang de cordó se sotmetin a analítiques per assegurar la qualitat del producte, tot complint els estàndards de qualitat a través del CCA (Comitè Conjunt d'Acreditació), a Espanya, del i FACT- Netcord, internacionalment.

El Programa en xifres

A dia d'avui, el Programa Concòrdia compta amb 45 maternitats adherides, procedents de sis Comunitats Autònomes espanyoles i del Principat d'Andorra.

Les reserves de què disposa el Programa és de més de 20.000 unitats de SCU d'alta qualitat, que es troben disponibles en els registres nacionals i internacionals per a qualsevol pacient que les necessiti.

Fins ara, 2.000 unitats procedents del Banc de Cordó del BST han estat trasplantades en una trentena de països.

Butlletí del Programa Concordia

Descarrega't en PDF els butlletins informatius trimestrals de Concordia.