Donants

Banc de microbiota intestinal

Els teus bacteris són el millor probiòtic del món. Ara, pots donar-los a qui en necessita.

Cada any hi ha 300 persones que necessiten un trasplantament de microbiota intestinal per curar-se de malalties digestives greus, que poden arribar a ser mortals.

Per això ens calen persones com tu per ajudar-les.

A l'estómac i als intestins hi tenim milions de microorganismes. Són bacteris amb diferents funcions vitals com obtenir els nutrients dels aliments, produir vitamines, protegir els intestins d'altres microorganismes no desitjats o regular el nostre sistema de defenses. Aquests bacteris, presents a la femta, s'anomenen microbiota fecal. Són minúsculs, però tots junts pesarien un quilo.

Hem descobert que poden usar-se per tractar persones amb diferents malalties, com les diarrees produïdes pel consum d'antibiòtics.

A Catalunya, cada any 300 persones necessiten aquest tractament, que només es pot obtenir d'una donació, ja que de moment no els podem fabricar.

Pots ser donant de microbiota si

Com fer-te donant?

  1. Respon el qüestionari que trobaràs a l'espai de donació de sang de l'Hospital Clínic o en aquest enllaç bancsang.net/microbiota
  2. Et citarem per fer una analítica, confirmar que pots ser donant i et donarem un kit per a la recollida de les deposicions.
  3. Vindrem a recollir la donació a casa teva. Caldrà que ens avisis de seguida, ja que no poden passar més de 6 hores fins que la mostra arriba al laboratori. Si ho prefereixes, també pots portar tu mateix la donació a l'Hospital Clínic.
  4. Si ho vols, et donarem un kit nou quan fem la recollida.

Som conscients que és una donació molt singular. Per això et donem sincerament les gràcies per sumar-t'hi i ajudar tots aquests pacients que no tenen un tractament alternatiu.

Respon aquest qüestionari i si compleixes els criteris per ser donant de microbiota intestinal ens posarem en contacte amb tu.