Donants

Banc de microbiota intestinal

Els teus bacteris són el millor probiòtic del món. Ara, pots donar-los a qui en necessita.

Hi ha moltes persones que necessiten un trasplantament de microbiota intestinal per tractar-se de malalties digestives greus, que poden arribar a ser mortals. Per ajudar-les, ens calen persones com tu.

Als intestins hi tenim milions de microorganismes. Alguns d'aquests bacteris tenen diferents funcions vitals com obtenir els nutrients dels aliments, produir vitamines, protegir els intestins d'altres microorganismes no desitjats o regular el sistema de defenses. Aquests bacteris, presents a la femta, s'anomenen microbiota fecal.

Està demostrat que poden usar-se per tractar persones amb diferents malalties.

A Catalunya, cada any 300 persones necessiten aquest tractament, que només es pot obtenir d'una donació, ja que de moment no els podem fabricar.

Pots ser donant de microbiota si

Com fer-te donant?

  1. Omple el formulari de l'Hospital Clínic o de l'Hospital de Bellvitge, segons on vulguis fer la donació.
  2. Et citarem per fer una analítica, confirmar que pots ser donant i et donarem un kit per a la recollida de les deposicions.
  3. Vindrem a recollir la donació a casa teva. Caldrà que ens avisis de seguida, ja que no poden passar més de 4 hores fins que la mostra arriba al laboratori. Si ho prefereixes, també pots portar tu mateix la donació a l'Hospital Clínic o a l'Hospital de Bellvitge. 
  4. En cada donació, et donarem un kit nou quan fem la recollida.

Si fas la donació a l'Hospital Clínic, segueix aquest vídeo

Si fas la donació a l'Hospital de Bellvitge, segueix aquest vídeo

Un cop feta la deposició, pots portar-la a l'hospital o demanar la recollida a domicili.

Som conscients que és una donació molt singular. Per això et donem sincerament les gràcies per sumar-t'hi i ajudar tots aquests pacients que no tenen un tractament alternatiu.